viernes, 2 de noviembre de 2012

Besi Sahar - Bahundanda

Avui primer dia de trek. A les 6:40 un porter ha vingut a donam el bon dia amb un te. M'he llevat hem esmorzat (una chiapatti que es con una torta de pa amb una truita amb formatge.

Cap a les 8 del mati hem sortit i hem acabat cap a les 5 de la tarda. Per començar el dia no esta gens mal la patejada.

Just al sortir de la porta del logde un dentista. Cari aqui tens feina a fer

El cami l'hem fet entre camps d'arros i plataners. Una calor insoportable pero ha estat genial. Dia complet de trekking. Hem dinat en mitja hora arros amb verdures. I per sopar arros amb llenties. M'encanta l'arros pero no voldre paella en uns mesos.

Avui hem intimat una mica mes amb el guia i m'ha explicat la seva vida. Es increible que amb 42 tacos lo que ha viscut i lo gran que es sent ja que amb 50 vol plegar de tot, en canvi nosaltres anomenem els 40 la flor de la vida. Crec que ho fem per consolans, no se. Un dels dos porters es el seu primer trekking i en Gomba li dona consells de com ficar el pes, com apoyar el cap, no te mes de 20 anys. I l'altre porter que parla molt be l'angles resulta que era guia, pero com la feina ha baixat, ara fa de porter.

Un porter guanya unes 600 rupies al dia. El sou mig a Nepal son unes 10.000 rupies al mes. O sigui que en uns 1 de trek es treuen el sou de mig mes.

Ara mireu a quant estar el canvi a euro, crec que a 108€, es a dir que un porter ronda un sou mig de 5€ al dia. Per aquest motiu son tan apreciades les propines ........

Bueno, vaig a sopar el meu arros i a dormir que dema toca mes. No tinc mol clar els km fets ja que el gps m'ha fallat a primera hora. Pero dir que aqui les distancies es mesures en hores de caminar no en km.

Per cert veureu a les fotos que ela pobles cada cop estan mes desolats i hi han menys llocs oberts. Estan obrint carreteres arreu i el negoci del trek esta de baixa en aquesta zona, hem trobat poca gent avui.

El que si que veus es que al fer carreteres venen les inversions de fora ja que aqui tenen poca pasta per invertir. Diuen que Nepal en relacio per tamany de pais es la segona potencia mundial en capacitat hidrografica (crec que es diu aixi) despres de Brasil. Com els veins no son tontos estan invertint arreu per producir electricitay per fer negoci. Uns cracks, i quina bona gent, segur que ho fan per ajudar a un pais vei.

Bueno. Abraçades a tots

No hay comentarios:

Publicar un comentario